• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  La CNAS a avut loc ședința Consiliului de Administrație

  La CNAS a avut loc ședința Consiliului de Administrație

   21.03.2024    464 Accesări    

   

  Astăzi, 21 martie în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări Sociale au fost abordate subiecte ce țin de rezultatele activității autorității, precum și prioritățile acesteia pentru anul curent, a fost examinat și aprobat Raportul privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat în anul 2023. Membrii Consiliului și-au exprimat aprecierea nivelului înalt de realizarea sarcinilor instituției și profesionalismului angajaților CNAS.

  Consiliul de Administrație a aprobat cuantumurile compensațiilor bănești în locul biletelor de tratament sanatorial, destinate unor categorii de persoane, conform prevederilor cadrului normativ.

  Prin urmare, pentru persoanele cu dizabilități de pe urma războiului, care nu au beneficiat de biletele de tratament sanatorial gratuit în perioada 2022-2023, s-a stabilit compensația bănească în mărime de 9719 lei.

  Pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl şi colaboratorilor subdiviziunilor de risc deosebit, care s-au îmbolnăvit  de boală actinică sau au devenit persoane cu dizabilități, în cazul în care nu va exista posibilitatea acordării de bilete de tratament sau există contraindicații medicale, se va acorda compensația bănească în mărime de 10902 lei.

  Pentru copiii cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl,  în cazul în care nu va exista posibilitatea acordării de bilete de tratament sau există contraindicații medicale, se va acorda compensația bănească în mărime de:

  10902 lei - pentru cei cu vârsta de la 14 până la 18 ani;

  8882 lei  - pentru cei cu vârstă de la 7 până la 14 ani,

  6145 lei  - pentru cei cu vârstă de la 4 până la 7 ani.

  Reamintim, că Consiliul de Administrație al CNAS este format din 12 persoane (președintele și 11 membri) și include reprezentanți ai Guvernului, Patronatului, Sindicatelor și ai organizațiilor de pensionari și veterani.


   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY