• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Indemnizația pentru incapacitatea temporară de muncă a fost finanțată

  Indemnizația pentru incapacitatea temporară de muncă a fost finanțată

   08.10.2021    1033 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale a finanțat prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă din luna octombrie, în mărime de 28,9 mln. lei. Astfel, 12 412 beneficiari își vor putea ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.

  Conform graficului stabilit, au fost finanţate şi alte prestații sociale, cum ar fi: pensii, alocaţii, compensaţii băneşti lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare, suportul financiar, suportul unic, ajutorul de deces, etc. Volumul mijloacelor financiare alocate în acest scop constituie 1572,59 mln. lei.

  Menționăm că, pentru stabilirea indemnizației pentru incapacitatea temporara de munca de către CNAS, nu este necesar de prezentat careva acte. Aceasta se efectuează în temeiul informației din certificatul de concediu medical, transmise de către prestatorii de asistență medicală prin intermediul conexiunilor intersistemice securizate.

  Pentru a verifica statutul certificatului de concediu medical accesați serviciul electronic "Statutul certificatului medical" de pe site-ul oficial al instituţiei www.cnas.gov.md.

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY