• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia persoanelor care s-au aflat în concediu medical

    În atenţia persoanelor care s-au aflat în concediu medical

     14.07.2021    5916 Accesări    

    Reamintim beneficiarilor de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, că statutul certificatului medical poate fi verificat online. Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul paginii de internet oficială a CNAS cnas.gov.md de la butonul "Statutul certificatului medical" prin introducerea în câmpul respectiv a seriei şi numărului certificatului.

    Serviciul electronic „Statutul certificatului de concediu medical" permite persoanelor să verifice statutul certificatului de concediu medical, şi anume: dacă datele din certificat au fost transmise de către instituţiile medicale; dacă aceste date au fost examinate de către casa teritorială de asigurări sociale şi indemnizaţia a fost stabilită ori s-a refuzat în stabilirea acesteia; dacă mijloacele financiare au fost transferate pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. În dependenţă de etapa de recepţionare şi prelucrare a datelor din certificatele de concediu medical, la ecran se reflectă statutul corespunzător.

    De asemenea, persoanele asigurate, care dispun de parolă de acces la contul personal sau semnătură electronică, au posibilitatea de a vizualiza informaţia cu privire la perioada pentru care s-a stabilit indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă de către CNAS, precum şi suma indemnizaţiei transferată spre plată prin accesarea contului personal de asigurări sociale, utilizând aplicaţia Acces CPAS, disponibilă pe pagina electronică oficială a CNAS.

              Direcţia comunicare şi relaţii cu publicul

     

     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY